Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Personligt ombud

Bra att veta

Personligt Ombud är ett kostnadsfritt stöd för dig som har psykiska besvär. Du behöver varken ha någon diagnos eller varit i kontakt med till exempel psykiatrin för att söka hjälp av Personligt Ombud. Det räcker om du själv upplever att du mår psykiskt dåligt.

  • Du kan få hjälp att se över ditt behov av vård, stöd och service så att du får den hjälp du har rätt till utifrån dina behov och rättigheter.
  • Du kan få hjälp med ansökningar om bistånd och ersättningar samt att överklaga, sammankalla nätverksträffar, genomgång av ekonomi med mera.
  • De personliga ombuden kan vara en länk som ser till att olika myndigheter samarbetar för att tillsammans hitta de lösningar som är bäst för dig. Ombuden kan också företräda dig inför olika myndigheter om du vill det.

Kommunens personliga ombud

I Örnsköldsvik arbetar två personer som personligt ombud. De arbetar fristående och har möjlighet att hjälpa till att driva dina frågor utan att själva vara inblandade i någon myndighetsutövning.

Du är välkommen att själv, eller med någon annans hjälp, ta kontakt med personligt ombud. Då bokar någon av ombuden in en träff med dig. Vid det mötet funderar ni tillsammans på om och hur personligt ombud kan hjälpa dig.

Om ni bestämmer er för att arbeta vidare tar ni tillsammans fram en gemensam plan utifrån dina önskemål och behov. När det du behöver hjälp med är genomfört avslutas kontakten.

Kontakt

Stefan Dahl

Personligt ombud

Telefon: 070-225 44 34

E-post: stefan.dahl@ornskoldsvik.se

Besöksadress: Lasarettsgatan 14, 891 33 Örnsköldsvik

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)


Carina Lindström

Personligt ombud

Telefon: 070-224 11 82

E-post: carina.lindstrom@ornskoldsvik.se

Besöksadress: Lasarettsgatan 14, 891 33 Örnsköldsvik

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)