Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

Dopning

Bra att veta

Du som driver en träningsanläggning och vill delta i arbetet mot dopning är välkommen att ansluta din verksamhet till nätverket ”Krafttag”. I nätverket ingår, tillsammans med polisen: etablerade gym och träningsanläggningar, Länsstyrelsen, Västernorrlands idrottsförbund och Örnsköldsviks gymnasiums idrottsförening. Nätverket samordnas av kommunens samordnare för drog- och brottsprevention.

Nätverket Krafttag arbetar för 100 procent ren hårdträning utan dopning och droger med hjälp av strukturerat arbete inom sina respektive verksamheter och genom kampanjer och event. Nätverket arbetar för att uppnå drogfria miljöer och motverka dopning bland tränande, särskilt bland unga.

Deltagande gym träffas regelbundet, har en antidopningspolicy, handlingsplan och utbildar gympersonal om anabola androgena steroider. Nätverket ordnar föreläsningar och kampanjer för att öka kunskap och medvetenhet om dopning och de risker den dopade utsätter sig för.

Nätverket har en regional styrgrupp, där även Region Västernorrland och Tullverket finns med, och ingår i det nationella samarbetsprojektet Prevention mot dopning i Sverige (PRODIS). Nätverket Krafttag ser gärna att fler anläggningar i Örnsköldsvik sluter upp bakom antidopningsarbetet. För mer information, kontakta kommunens samordnare.

Kontakt

Birgitta Edin-Westman

Samordnare för drog- och brottsprevention

Telefon: 0660 - 886 32

E-post: birgitta.edin-westman@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)